Nyheter 2011

Jul- och nyårshälsningar
2010-12-11
Nu börjar alla trevliga och mysiga jul- och nyårshälsningar att komma. Vi sparar alla hälsningar och har därför lagt in dem under en egen rubrik i menyn, som heter "Jul och nyår".

 

Labrador Smålands inofficiella utställning i Moheda
2010-11-28
Efter ännu en tidig morgon tillbringade vi denna söndagen på den alltid lika trevliga adventsutställningen i Moheda. Till denna utställningen hade vi bara anmält Jessi och Dea. Jessi placerade sig 3:a i unghundklassen, medan Dea avslutade sin valpkarriär med ytterligare ett Hp och blev dessutom BIR. I BIS-konkurrensen blev det tyvärr alltför tufft bland 17 hundar och Dea blev oplacerad. Kvalitén på fotografens bilder blev så dåliga att vi inte uppdaterar fotoalbumet denna gången.

 

SSRK Södras officiella utställning i Åstorp
2010-11-13
Resultatet från denna utställningen blev en kopia från Växjöutställningen. Dea placerade sig som tvåa med ännu ett HP till samlingen. Grant fick en slät 1:a medan Brolle tyvärr fick en 2:a igen.
Några bilder finns inlagda i fotoalbumet.

 

Småland-Ölands Kennelklubbs internationella utställning i Växjö
2010-11-06
Denna lördagen ställde vi kosan mot Växjö. Vi ställde Brolle, Grant och Dea. Växjöutsällningen har hittills inte varit någon lyckoutställning för oss, men idag är vi ganska nöjda med hundarnas resultat. Dea gjorde oss inte besvikna denna utställningsdagen heller. Hon placerade sig tvåa med ytterligare ett HP och en helt underbar kritik, som ni kan läsa här nedan. Grant fick en etta i kvalitet men blev sedan oplacerad medan Brolle fick en tvåa i kvalitet.
Fotoalbumet är uppdaterat med bilder av lite sämre kvalitet från utställningen.

Deas kritik: 8 months lovely bitch. Good type & size. Lovely female face. Dark eyes. Very good expression. Good earset. Strong teeth. Good neck. Level topline. Very good angulations. Good ribs. Good boned legs. Compact feet. Nice coat. Good moving & tail action. Very promising.

 

Jessi på bättringsvägen
2010-11-02
Idag har Jessi varit på återbesök hos veterinären. Jessi har haft tonsillit och på grund av detta även fått en hjärtmuskelinflammation. Detta har hon med stor sannolikhet haft ända sedan tidigt i somras. Hon opererades för detta den 7 september hos Din Veterinär i Helsingborg. Återhämtningen har gått bra och ultraljudet idag var bra. EKG visade bara en liten förändring. Vi är glada för Jessis skull, som nu har blivit en helt annan hund. Vi vill tacka Torkel med personal hos Din Veterinär för all hjälp och bistånd under Jessis sjukdom.

 

Cocker Sydväst och Ingrid Olsson ännu en gång
2010-10-24
Vi har åter igen varit i Eslöv och denna gången fått lära oss oerhört mycket om cockerns anatomi av Ingrid Olsson. Vi vill tacka Ingrid för en mycket intressant och lärorik eftermiddag.

 

Mentalbeskrivning
2010-10-16
Idag har vi varit på Bjuvs BK och MH-testat Brolle. Han skötte sig utmärkt och har nu "Känd mentalstatus". Bilder finns inlagda i Hundarnas fotoalbum.

Cocker Sydväst och Ingrid Olsson 2010-10-10
Idag har vi varit i Eslöv och lyssnat på ett mycket intressant föredrag om cockerns historia. Det var Ingrid Olsson, Brightwood's, som med sin stora kunskap, berättade och visade bilder om cockerns historia både allmänt, i England och i Sverige. Några bilder från föredraget.

 

Nordskånska Kennelklubbens inofficiella Gröngölingsutställning
2010-09-25
Trots en dimmig morgon tog vi oss till Hässleholmsgården för att ställa Brolle och Dea. Resultaten är vi rätt så nöjda med. Brolle fick en tredjeplacering och Dea blev två med sitt sjunde HP. Några bilder finns som vanligt i fotoalbumet.

 

Lunds BK:s inofficiella valputställning
2010-09-19
Idag ställde vi kosan mot Lund för att ställa Dea. Som vanligt skötte Dea sig utmärkt och blev 1:a med sitt sjätte HP i rad, BIR-valp och slutligen BIG-4:a. Några bilder från utställningen finns i fotoalbumet.

 

Sydskånska Kenneklubbens internationella utställning på Sofiero
2010-09-12
Efter en otäckt tidig morgon tillbringade vi söndagen på Sofiero. Här ställde vi Brolle, Grant och Dea. Med tanke på det stora antalet hundar i de olika klasserna hade vi inte stora förhoppningar, men vi är nog ganska nöjda med hundarnas resultat. Dea gjorde oss inte besvikna denna utställningsdagen heller. Hon placerade sig fyra med ytterligare ett HP. Grant fick en etta i kvalitet men blev sedan oplacerad medan Brolle fick en tvåa i kvalitet. Domaren tyckte att han borde ha mer kraftfullhet i stegen.
Fotoalbumet är uppdaterat med bilder från utställningen.

 

Smålandsbesök med utställning
2010-09-03--04
Denna helgen tillbringade vi i Småland. Lördagen var avsatt till utställning i Gränna. För att slippa stiga upp mitt i natten åkte vi till Värnamo och Therese och Johan på Team Thidas redan på fredagen. Therese och Johan var gästfria och erbjöd både oss och Kennel Oakbeach både förplägnad och övernattning. Tack Therese och Johan för husrum och en mycket trevlig fredagskväll. På lördagen ställde vi både Dea, Grant och Brolle. Domare var Tord Lundborg. Då Sanne, som brukar ställa Brolle, var sjuk ställde Mia på Kennel Oakbeach honom. Tack för hjälpen Mia. Dea blev placerad trea och fick HP för fjärde gången i rad. Brolle och Grant fick ettor men blev oplacerade. Vi har lagt in bilder både från utställningen och från fredagskvällen hos Therese och Johan.

 

Örkelljunga BK:s inofficiella utställning
2010-08-29
Denna helgen nöjde vi oss med att ställa Dea. Domare denna gången var Lilian Jonsson. Dea fortsätter att imponera. För tredje utställningen i rad fick hon HP. Hon blev dessutom BIR-valp och BIG-3:a.
Som vanligt har vi uppdaterat fotoalbumet med några bilder från utställningen.

 

Cocker Sydvästs utställning i Bjuv
2010-08-01
I helgen var vi på Cocker Sydvästs alltid lika trevliga utställning. Domare var Monica Forsander. Deas andra utställning slutade med en fjärdeplacering med HP. Brolle och Grant blev oplacerade i öppen klass.
Fotoalbumet är uppdaterat med bilder från utställningen.

 

Inofficiell utställning i Tollarp
2010-07-18
Äntligen har Dea debuterat i utställningsringen. Hon ställdes ut i valpklass 4-6 månader för domare Thord Byström, och debuten blev mycket lyckad. Resultatet 1:a med HP, bästa tikvalp och slutligen BIR-valp är vi naturligtvis nöjda med. I BIS-finalen med ca 40 valpar blev Dea tillsammans med 13 andra valpar uttagna för fortsatt bedömning. Någon placering blev det inte denna gången.
Eftersom det var Sannes "hemmaplan" passade vi på att ställa även Brolle och Grant. Grant blev placerad 3:a med HP och Brolle blev 4:a.
Fotoalbumet är, som vanligt, uppdaterat med bilder från utställningen.

 

Internationell och nationell utställning i Tvååker
2010-07-09--10
Hela familjen har varit i Tvååker och upplevt två härliga utställningsdagar. Fredagens internationella utställning , som dömdes av Virginia Lyne Kanada, blev en fullträff för Kennel Angsmo's. Grant vann öppen klass med CK och placerade sig 2:a i Bhkl vilket innebar att kenneln fick sitt första Cert och R-CACIB. Brolle var tydligen lite "överviktig" enligt domaren och fick därför 2:a i kvalitet.
På den nationella utställningen dag 2 ställdes endast Grant, som dömdes av Leila Kärkäs Finland. Det går upp och ner i utställningsvärlden för idag fick Grant endast 2:a i kvalitet.
Tack alla goda vänner för gratulationer både på plats i Tvååker och i vår gästbok.
I fotoalbumet har vi lagt in bilder från utställningen.

 

Grant 2 år idag
2010-06-17
Idag fyller vår underbara Grant 2 år. Hela familjen gratulerar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!!


Hundens Dag
2010-05-08
Kristianstads Praktiska Gymnasium (Sannes skola) anordnade Hundens Dag med många olika aktiviteter. Trots det urusla vädret med regn och rusk blev arrangemanget välbesökt och mycket uppskattat. Kennel Angsmo's deltog med vårt utställningstält och informerade om Cocker Spaniel och utställningar. Eleverna, som har jobbat länge med förberedelsearbetet, skall ha mycket beröm för ett väl genomfört arrangemang.

 

Glädjande besked från SKK
2010-05-01
Idag fick vi beskeden från SKK, som vi gått och hoppats på.
Jessis och Brolles resultat från deras höftledsröntgen i måndags blev HD grad A.

 

Vår nya tjej har kommit hem
2010-04-30
Idag har vi varit hos Ingrid Olsson på Brightwood's och hämtat vår nya familjemedlem Dea. Dea är en underbart söt och lugn liten cockertjej, som blev väl mottagen av de andra hundarna.
Vi har lagt in lite nya foton från Brightwood's, hemfärden i bilen och vilan efter hemkomsten i fotoalbumet.

 

Guldkusten
2010-04-10
Idag har vi varit vid Guldkusten utanför Hässleholm. Där har hundarna fått rasta av sig ordentligt med lek och bus.
Foton finns inlagda i fotoalbumet under "Hundarna".

 

Ny familjemedlem på gång!
2010-04-04
Idag har vi varit hos Ingrid Olsson på Kennel Brightwood´s och tittat på valpar. Det var inte lätt att välja bland dessa underbart fina och söta valpar. Vi hade bestämt oss för en tik och fastnade till slut för en som kommer att kallas Dea (betyder "gudinna" på italienska). Deas föräldrar är e. NORD CH, LUCH, VDH CH, LEIPZIG WINNER 2006 Count On Me Gio Sammy och u. A One's Salve Regina.
Foton på Dea
Deas stamtavla

 

Optigentester
2010-02-11
Idag fick vi svaren på Brolles, Grants och Jessis tester från Optigen. Alla tre var Normal/Clear, vilket glädjande innebär att de kan paras utan att deras valpar utvecklar ögonsjukdomen prcd-PRA.

 

Jessi 1 år idag
2010-01-02
Idag fyller vår söta Jessi 1 år. Hela familjen gratulerar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!!