Nyheter 2014

2014-11-22--23 SSRK Jämtland/Härjedalens nationella utställning i Åre
Ja som alla kanske har förstått har vi varit i Åre på SSRK Jämtland Härjedalens 2-dagars Nationella hundutställning. Helt underbart - snö, kallt och sol.

Domare dag 1 var rasspecialisten Börje Johansson. "Ebbe" Angsmo's I Feel Fine vann Ukl med Ck och blev sedan 2:a Bh med Cert och en helt underbar kritik. Så glada och stolta - härlig känsla - en valp från vår första kull. Vi kunde knappt fatta det. "Dea" Brightwoods Sheer Bliss (Ebbes fina mamma - vår prinsessa) vann Ökl och var den enda som fick Ck i klassen. I Bt Blev Dea 2.a med reservcert. Även hon fick en fin kritik.
Domare dag 2 var rasspecialisten Theres Johansson. "Ebbe" Angsmos I Feel Fine vann även denna dag Ukl med Ck och blev sedan 2:a Bh med cert igen. Mamma "Dea" Brightwoods Sheer Bliss blev 2:a i Ökl sedan 4 Bt. Även denna dag blev deras kritiker jättebra.
Inte i vår vildaste drömmar hade vi kunnat ana att vi skulle ha detta med oss hem (vi hoppades på något, annars hade vi nog inte åkt så långt). Tack till SSRK Jämtland/Härjedalen för en mycket trevligt anordnad utställning. Vi måste även tacka alla som gjorde denna resan möjlig. Utan hjälp från Sanne, Fredrik och Johan hade detta inte varit möjligt. Hemkomsten blev dessutom ett plus i kanten, då vi blev bjudna på Sannes egenkomponerade och goda "Certtårta".
Ebbes och Deas resultat samt foton finns som vanligt inlagda. Vi har även lagt in några foton från vår resa.

2014-11-08 SSRK Södras officiella utställning i Åstorp
I år åkte vi som vanligt till den trevliga men kalla utställningen i Åstorps ridhus. Dagens domare var Ola Eriksson. Ebbe fick Excellent och blev 3:a i Ukk. Dea fick också Excellent men blev oplacerad i Ökk. Foton finns som vanligt inlagda.

Dea på språng i Åstorp

2014-11-02 Småland-Ölands Kennelklubbs internationella utställning i Växjö
Växjöutställningen var som vanligt varm och med ganska hög ljudvolym. Domare för dagen var Antonopolus Dimitris. Först ut var Ebbe "Angsmos I Feel Fine", som var den ende i Ukl som fick Excellent av 8 anmälda. Han fick även CK och en fin kritik. Endast 6 hanar i Bhkl där Ebbe blev oplacerad. Vi är så nöjda med vår "prins", och allra gladast för sista raden i kritiken "moves with nice reach and drive" För ett år sedan i Växjö "rusade" han fram.
Dea "Brightwoods Sheer Bliss" vår prinsesssa fick Excellent i en stor öppenklass med 17 tikar. Hon blev sedan 2:a i klassen med CK. I Btkl blev även hon oplacerad men fick också hon en bra kritik. Dea var som vanligt på ett strålande humör. Hon tyckte bara inte om de hala mattorna.
Foton har vi som vanligt lagt in.

Hoppsan! Något i vägen?

2014-10-28
Sanne har startat en blogg som heter Bakamedkärlek".
http://bakamedkarlek.devote.se/

Hej alla fina! Jag heter Sanne och är 22 år, bor i Kristianstad. Pluggar till undersköterska och går min sista termin nu på komvux. Jag startar denna blogg för att jag älskar att baka, baka är min passion. Mina största idoler i bakning är min mamma och Leila Lindholm. Hoppas ni kommer gilla min blogg för här kommer jag lägga upp min bakning och mina bästa tips. Tack för mig!

2014-10-25 SSRK Östergötlands officiella utställning i Mjölby
Hemma i Skåne igen efter SSRK Östergötlands utställning i Mjölby.Lite kallare ridhus denna gången. Mycket trevligt runt ringen värmde.
Angsmo's I Feel Fine "Ebbe" vann Ukl med CK och fick en jättefin kritik. "Väl könspräglad, vackert huvud, fin resning, bra ögonfärg, bra bett, utm benstomme, välvinklad, fina proportioner, lång och välutvecklad bröstkorg, tillräckligt förbröst, rör sig med härlig steglängd, stabilitet och drive, Välpresenterad". Oplacerad i Bhkl. Tyvärr var det något som störde honom i ringen. Men vi är såå nöjda ändå. Foton som vanligt.
Brightwoods Sheer Bliss "Dea" ställdes i en stor Ökl med 14 tikar. Hon blev utplockad tillsammans med 5 andra tikar men tyvärr ingen placering. Dea fick också en bra kritik och som vanligt skötte hon sig strålande. Foton som ovan.

Ebbe pausar på trimbordet. Foto Titti Persson

2014-10-19 Blekinge Kennelklubbs inofficiella utställning i Ronneby
Idag åkte vi till Blekinge kennelklubbs inoff utställning
" Blekingemästaren" i Ronneby Horse Center. Vi ville se hur Ebbe "Angsmos I Feel Fine" skulle gilla underlaget i ridhus inför höstens utställningar. 17 cockrar var anmälda och domare var rasspecialist Christina Daniels. Inte trodde vi att dagen skulle bli så lång. Ebbe var på ett strålande humör och vann unghundsklassen och blev sedan Bh och slutligen BIR. Tack till Christina Daniels för dina "vackra ord" om Ebbe både i kritiken och i ringen. I Big-finalen var det 7 hundar och Ebbe blev BIG 2. Så himla roligt. Väl hemma kl. 17.45 var vi ganska trötta och möra. Några foton finns i Fotoalbumet.

Ebbe BIR i Ronneby

2014-10-18
Hund för alla

Idag startade Kristianstads Brukshundklubb i samarbete med Studiefrämjander i Kristianstad projektet " Hund för alla" ! Det riktar sig mot ungdomar med funktionshinder och uppstarten blev jättelyckad. Det blir en rolig och spännande fortsättning under hösten.! Här ses vi alla tillsammans, hundförare, hundar, föräldrar och deltagarna, Oskar, Yarden, Charlotte och Emy!

2014-09-27
Utställningar :
Asarum 2014-09-07

På denna utställningen ställde vi Dea och Ebbe. Utställningsresultat och några foton finns under rubrikerna "Utställningresultat Dea och Ebbe" och "Fotoalbum". 
Eslöv 2014-09-14
Här ställde vi Grant, Dea och Ebbe. Utställningsresultat och några foton finns under rubrikerna "Utställningsresultat Grant, Dea och Ebbe" och "Fotoalbum".
Hässleholm 2014-09-27
På denna utställningen ställdes endast Ebbe. Här har vi tyvärr inga foton, då fotografen var i München. Utställningresultatet finns under rubriken "Utställningsresultat Ebbe".

Ebbe på språng i Eslöv. Foto Angelica Mansfield

2014-08-16 Östergötlands Kennelklubbs internationella utställning i Norrköping
Första gången vi var i Norrköping på utställning - en trevlig utställningsplats. Ebbe (Angsmo's I Feel Fine) och Dea (Brightwood' s Sheer Bliss) skötte sig som vanligt mycket bra. Ebbe blev 3:a i Uhklass med CK, Dea 4:a i Öklass med CK. Nöjda (kunde naturligtvis varit ännu nöjdare). Inte utan att man är stolt över Ebbe som är en hund ur vår första valpkull. Tack för trevligt sällskap kring ringen, och till domaren Sara Nordin som brukligt trevlig både mot hundar och handlers. Stort stort Grattis till Susanna Rehn till Harriettans championat. Det var ni värda. Några foton från utställningen finns i fotoalbumet.

Ebbe 3:a med Ck i Uhklass

2014-08-02
Småland-ÖlandsKennelklubbs internationella utställning i Jönköping

På fredagskvällen styrde vi kosan mot Nåthult och Theres och Johan på Team Thidas. Vi blev som vanligt väl omhändertagna, som på det bästa Championat, förlåt vi menar pensionat. Tidig lördagsuppstigning för färd till Jönköping. Domare var Eva Liljekvist Borg. Ebbes och Deas resultat, som vi är nöjda med kan ni se under Utställningsresultat. Bilder som vanligt i fotoalbumet.

2014-07-30
Fotomodeller i Ransäter
.
Vi blev tillfrågade av en fotograf om hon fick ta bilder på Dea och Ebbe. Hon höll på att samla in bilder till vad vi förstod en ny "rasbok". Vi var måttligt roade i den värmen - men kände att det fick vi väl göra!!! Idag fick vi bilderna och kan säga att det ångrar vi inte. Fotografen heter Rikako Fujita.

2014-07-26
Värmlands Kennelklubbs internationella utställning i Ransäter

För andra gången var vi i Ransäter och ställde ut. Vi valde denna uställningen för att vi avstod från att ställa ut på Cocker Sydvästs utställning i Bjuv. Ransäter är en mycket fin utställningsplats, som tyvärr var mycket varm denna gången (32 grader i skuggan). Hundarna skötte sig exemplariskt. De var duktiga på att dricka vatten, och sprayflaska och kyldukar användes flitigt. Det var trevlig stämning både i och utanför ringen. Domare var Theres Johansson. Vi är nöjda med både Deas och Ebbes resultat och kritiker. Lite bilder finns i fotoalbumet.

Ebbe 4:e bästa hane med R-cert

2014-07-19
Utställningar :
Gränna 2014-06-15

Efter en trevlig kväll hos Therese och Johan (Team Thidas), åkte vi till SSRK Smålands utställning i Gränna för att ställa Dea och Ebbe. En vacker utställningsplats, som denna gången var för varm. Solen sken nämligen över Gränna. Vi är nöjda med resultaten, som ni kan finna under vår nya menyrubrik Utställningsresultat 2014/ Dea  Ebbe. Bilder har vi som vanligt lagt in i fotoalbumet.
Borås 2014-06-29
Denna utställningen var kyligare jämfört med Gränna. Den var dessutom lite blötare. Vid vår ankomst till Borås dagen före utställningen vräkte regnet ner. Vi hade funderingar på att sätta upp tältet, men det fick vi avstå från. Utställningsdagen bjöd på uppehållsväder större delen av dagen. Tyvärr fick vi ställa vårt tält i tredje raden från ringen, vilket innebar att man hade dålig koll på vad som hände i ringen. Går det inte att planera tältzonerna bättre? Inga höjdarresultat för Dea och Ebbe men bra kritker och tyvärr inga bilder.
Tvååker 2014-07-11--12
I vanlig ordning hade vi bokat camping på Björkäng, som vi tycker är utmärkt att bo på, när vi är på utställning i Tvååker. Detta var ännu två mycket varma utställningsdagar. Fläktar och kyldukar var det som gällde. Bägge dagarna var trevliga runt ringen med många goda cockervänner. Dag 2 var extra trevlig mycket beroende på den trevlige domaren Joakim Ohlsson. Resultaten för Dea och Ebbe är vi nöjda med (3 Ck på 2 dagar). Bilder finns i fotoalbumet. I skarp kontrast till utställningsdagarnas sol och värme fick vi uppleva ett otroligt ösregn, när vi skulle packa ihop och åka hem på söndagen (se bild).

Lite fuktigt på Björkäng ;-)
Glad midsommar önskar vi alla vänner och valpköpare.

2014-06-17
Grant 6 år idag

Idag fyller vår älskade Grant 6 år. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!

2014-05-29--30
SSRK Södras officiella utställning i Hasslarp

Vid årets utställning i Hasslarp ställde vi Grant och Dea i öppen klass och Ebbe i juniorklass. Grant ställdes endast på fredagen. Torsdagens resultat blev att Dea fick Excellent men blev sedan oplacerad i konkurrensen. Trots bra kritik fick Ebbe nöja sig med Very Good. Fredagens utställning blev resultatmässigt betydligt bättre. Dea fick Excellent och vann sedan konkurrensen med Ck och en helt underbar kritik (Se bilden. 
Vilken utveckling sedan hon senast ställdes för Mikael Tranholm). I Btkl var hon kvar bland de 7 sista men blev till slut oplacerad. Ebbe fick Excellent men blev sedan oplacerad. Grant fick Excellent och blev sedan etta i konkurrensen utan Ck. För andra året i rad bodde vi inte i vår husvagn vid utställningsplatsen utan fick åter förmånen till en privat camping hos Kennel A`Special Ones, Tuttagården. Campingen rekommenderas å det varmaste. Tack Susanna och Lars för ännu en generös och trevlig helg. Tack även Karin, Britt-Marie, Katarina och Jens för en trevlig kväll. Foton från utställningen finns i vanlig ordning i fotoalbumet.

2014-05-17
Nordskånska Kennelklubbens internationella utställning i Hässleholm

Även i år besökte vi utställningen i Hässleholm. Vi ställde Ebbe i juniorklass och Dea i öppen klass. Ebbe fick Very good, och Dea fick Excellent, men sedan kom hon inte längre. Vi är nöjda med bådas insatser i ringen, men det räckte tyvärr inte så långt.Fint väder, en trevlig utställning och trevligt sällskap med Susanna, och Lilian förgyllde tillvaron. Några foton finns i fotoalbumet.

2014-05-14
Brolle 6 år idag

Idag fyller vår älskade Brolle 6 år. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!

2014-05-11
SSRK Gotlands officiella utställning i Visby

För andra gången har vi besökt SSRK Gotlands utställning. Vi åkte dit tillsammans med Ingrid Olsson från Brightwood's kennel. För vår del blev de två utställningdagarna både vin och vatten. Vi ställde Ebbe i juniorklass och Dea i öppen klass båda dagarna. Lördagen, som dömdes av Karin Linde-Klerholm, slutade med 2:a-placeringar i konkurrensen för både Ebbe och Dea med mycket fina kritiker.  Söndagen, som dömdes av rasspecialisten Börje Johansson, blev Ebbe 1:a i konkurrensen med Ck och blev sedan 2:a i i Bhkl med reservcert. Dea blev 2:a i konkurrensen med Ck och sedan 4:a i Btkl. Vi har i vanlig ordning lagt in några bilder i fotoalbumet. Ett stort grattis till Ingrid Olsson och Brightwood's Teal "Tilly", som blev champion under utställningsdagarna.

Juniorerna ställer upp i Visby

2014-04-25
Glädjande besked från SKK

Idag fick vi beskedet från SKK, som vi gått och hoppats på.
Ebbes resultat från hans höftledsröntgen blev HD grad A.

2014-03-23
Sydskånska Kennelklubbens internationella utställning i Malmö

När vi steg upp kl 04.30 kunde vi inte ana vad som väntade oss på utställningen i Malmö. Dea och Ebbe ställdes mot 83 anmälda cockrar. Med hjälp av en leksakshund (Tack farmor Susanna) var Ebbe på hugget och fick Excellent och slutade 2:a i juniorklassen med 9 hundar. Dea fick ordentligt med konkurrens i öppen klass. Här var nämligen 21 tikar anmälda. Av dessa fick 18 Excellent och gick vidare till konkurrensen. Detta var absolut Deas dag. Hon visade sig från sin allra bästa sida och vann öppenklasskonkurrensen med Ck. I bästa tik blev hon sedan placerad 2:a med reservcert och reservCACIB. Trötta, men stolta och glada återvände vi till Kristianstad. Bilder finns som vanligt i fotoalbumet.

Glädje över vinst i öppen klass

2014-03-02
SSRK Smålands officiella utställning i Moheda

Tidig uppstigning kl 05.00 för nästan två timmars bilfärd till utställningen i Moheda. Vi tycker själva att det blev en lyckad utställningsdag. Ebbe, Edit och Dea gjorde utmärkta insatser. De fick Excellent och i konkurrensen placerade sig Ebbe 3:a, Edit och Dea 2:a med Ck. I Btkl blev de sedan oplacerade. Kritikerna var lysande, och visar att vi har fina hundar. Några bilder finns inlagda i fotoalbumet.

Sanne o Edit. Ett perfekt par.

2014-03-01
Dea 4 år idag

Idag fyller vår älskade Dea 4 år. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!!.

2014-01-19
Ett helt år har gått

Det känns nästan som igår, när Dea fick sina valpar. Idag fyller Edit, Signe, Elsa, Ebbe, Rocky och Emil ett år. Vi är väldigt glada, att alla i vår första kull har fått så bra hem. Kennel Angsmo's med Ewa, Pålle och Sanne gratulerar och hurrar för alla jubilarerna. Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!