Nyheter 2011

2011-12-24
Julafton
Familjen har firat en mysig julhelg med god mat och julklappar. Några foton finns inlagda i fotoalbumet under Familjen.

 

2011-11-21
Inga valpar i magen
Idag har Puppy Dream's Tracie Thomas från Kennel Blueberry Springers undersökts med ultraljud. Tyvärr var det så att det inte fanns några valpar i magen. Grant får bli pappa en annan gång.

 

2011-11-12
SSRK Södras officiella utställning i Åstorp
Denna morgonen steg vi upp extra tidigt, för Grant och Dea skulle vara med på en examination kl 07.45. Grant kommer inte att ställa upp på en examination före en utställning fler gånger. När det efter ca 3 timmars väntan var dags för utställningsbedömningen hade Grant ingen gnista kvar, utan han fick avstå från att vara med i vidare konkurrens. Dea klarade däremot detta bättre och fick Excellent och placerade sig 4:a i konkurrensen. Ett fåtal bilder finns i fotoalbumet.

 

2011-11-06
Internationell utställning i Växjö
Växjöutställningen blir nog aldrig Kennel Angsmo's favoritutställning. Denna gången ställde vi Dea och Grant utan större framgångar. Grant fick Excellent i öppen klass men blev sedan oplacerad (6:a). Dea fick endast Very Good (Vek rygg och vevade fram, enligt domaren). Tack alla vänner för trevligt sällskap och tack Elin för den goda kycklingsalladen. Några bilder finns som vanligt i fotoalbumet.

 

2011-11-01
Grant skall bli pappa!
Grant har parats med den underbara damen Puppy Dream's Tracie Thomas från Kennel Blueberry Springers.
Valpar väntas runt 11 december. Vi väntar med spänning. Valpintresserade kan gå in på Kennel Blueberry Springers eller kontakta Rose-Marie Bjäreklint 0767-78 80 82.

 

2011-10-23
Inofficiell utställning i Bräkne-Hoby
Denna söndagen tillbringade vi på den alltid trevliga men lite kyliga utställningen Blekingemästaren. När vi sammanfattar utställningsdagen är vi nöjda med resultaten. Både Brolle och Grant gick vidare till konkurrensen där Brolle blev oplacerad och Grant blev 3:a med HP. I Bhkl blev han sedan oplacerad. Brightwood's Sheer Bliss (Dea) övertygade även denna gången. Hon vann unghundsklassen med HP. Dea fortsatte med att vinna Btkl och blev slutligen BIM, slagen av championhunden Line Sam Catch The Moon (Charlie). Fotografen lyckades med att få de flesta bilderna suddiga, men några bilder från utställningen kan vi ändå visa.

 

2011-09-10
Nationell utställning på Sofiero
Utställningen på Sofiero är ingen höjdare, med tanke på hur man placerar tältzonerna. Trots att vi kom ganska tidigt, fick vi tränga in oss i en liten lerig skogsdunge, där man inte hade någon som helst koll på vår utställningsring. Det skall mycket till om vi ställer ut där fler gånger. Dea och Grant, som var med oss idag, skötte sig alldeles utmärkt. Båda fick Excellent med underbar kritik. Trots detta blev det stopp här, och båda blev oplacerade i konkurrensen. Bilder som vanligt i fotoalbumet.

 

2011-08-31--2011-09-04
Minisemester och nationell utställning på Böda Sand, Öland
Onsdagen 31/8 åkte vi till Böda Sand med husvagnen för att tillbringa några avkopplande dagar, som skulle avslutas med utställning på lördagen 3/9. Väl på Öland träffade vi Therese och Johan från Team Thidas, som skulle bo hos oss. Vi hade jättetrevliga och underbara dagar tillsammans. På torsdagen hade vi kräftskiva tillsammans med Pia och Mats från Kennel Emba's, som hade husvagnsplatsen intill oss. Tack så mycket för de härligt goda kräftorna! På lördagen var det utställningsdags och vi ställde Dea och Grant. Dea fick Excellent och placerade sig 4: i sin unghundsklassdebut. Grant fick också Excellent men blev sedan oplacerad. Som vanligt har vi lagt in lite bilder från utställningen men även lite övriga bilder.

 

2011-08-14
Internationell utställning i Ronneby
Ronnebyutställningen är nog inte Kennel Angsmo's utställning. Denna gången ställde vi Dea och Grant utan större framgångar. Grant fick Excellent i öppen klass men sedan blev han oplacerad (5:a). Dea avslutade juniorkarriären som hon började den och fick endast Very Good (Var försiktig med godis, enligt domaren). Några bilder finns som vanligt i fotoalbumet.

 

2011-07-15--16
Internationell och nationell utställning i Tvååker
Ewa och Pålle har varit i Tvååker och upplevt två varierande utställningsdagar. Vi åkte upp med husvagn till Björkängs Camping redan på onsdagen. Onsdag-lördag har vi haft Therese och Johan från Kennel Team Thidas som gäster. Det är alltid lika trevligt och mysigt att träffa dem. Fredagens internationella utställning, som dömdes av Ann-Christin Johansson, blev lyckad för Kennel Angsmo's. Grant placerade sig 3:a i öppen klass med CK, men blev sedan oplacerad i Bhkl. Dea vann juniorklassen med CK och blev sedan placerad 3:a i Btkl. På den nationella utställningen dag 2, som dömdes av Zofia Konderla fån Polen, blev det en djupdykning för Dea. Hon fick endast Very good i juniorklassen medan Grant fick Excellent i öppen klass och sedan oplacerad. Det går upp och ner i utställningsvärlden. Tack alla goda vänner för gratulationerna. I fotoalbumet har vi lagt in bilder från utställningen.

 

2011-06-26
Cocker Sydvästs utställning i Bjuv
Efter en mycket trevlig midsommar, som vi firade hos Mia och Martin på Kennel Oakbeach tillsammans med Therese och Johan på Kennel Team Thidas, var det dags för Cocker Sydvästs gemytliga utställning i Bjuv. Pålle hade lyckats bli utsedd till funktionär, så det blev uppstigning redan kl 04.00 för att hinna till Bjuv till kl 06.00. Denna gången fick Grant, Dea och Brolle visa sig i ringen. Resultaten var väl inte mycket att jubla över, men alla fick jättefin kritik. Brolle och Dea blev oplacerade i sina klasser medan Grant fick en tredjeplacering i öppen klass. Ingrid på Kennel Brightwood's ställde upp i avelsklassen med Cleo, Felix, Holly och Dea. Alla skötte sig utmärkt och de placerade sig tvåa i en ovanligt stor avelsklass. Tack Mia och Martin för er gästfrihet och alltid lika trevliga sällskap. Fotoalbumet är som vanligt uppdaterat.

 

2011-06-17
Grant 3 år idag
Idag fyller vår älskade Grant 3 år. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!

 

2011-06-10
Studentveckan
Så var det äntligen dags för den stora dagen, som började med sminkning och frisyrordnande kl 06.00. Därefter var det dags att ge sig in till Tivoliparken för champagnefrukost. Dagen fortsatte med fotografering och utspring vid konserthuset kl 12.30. Kl 16.00 var det mottagning på Växthusvägen i Hammarslund, med champagne och mat och dryck till det var dags att lägga sig en bra stund efter midnatt. En lyckad och minnesvärd dag för Sanne. Fotoalbumet är uppdaterat med bilder från studentdagen.

 

2011-06-08
Studentveckan
Idag fortsatte studentfirandet med karneval i Kristianstad. Sanne och hennes klasskompisar hade laddat ända sedan morgonen för karnevalen, som drog genom stan kl 14.00. Några bilder från karnevalen, som vanligt i fotoalbumet.

 

2011-06-05
Studentveckan
Nu har studentveckan startat för Sanne. Festligheterna börjar med studentbal på Bäckaskogs Slott 2011-06-05. Festligheterna fortsätter sedan på onsdagen 8/6 med karneval, torsdagen 9/6 med avslutningsmiddag och slutligen studentdagen fredagen 10/6. I fotoalbumet under "Familjen" har vi lagt in några bilder från balupptakten.

 

2011-05-28--29
SSRK Södras utställning i Hasslarp
Den alltid lika välarrangerade utställningen i Hasslarp bjöd på både solsken och regn i dubbel bemärkelse. Vädrets makter var lite nyckfulla denna helgen liksom även domarna. Grant håller stilen och fick Excellent båda dagarna och blev oplacerad i konkurrensen på lördagen men fick en tredjeplacering på söndagen. Dea fick endast Very Good på lördagen. Domaren tyckte att hon saknade muskler. Hon måste nog ha tränat hårt till söndagen, för då fick hon nämnligen Excellent men blev sedan oplacerad i konkurrensen. Bilder från utställningen har vi som vanligt lagt in i fotoalbumet.

 

2011-05-22
Nordskånska Kennelklubbens utställning i Hässleholm
I år var vädrets makter och utställningsresultaten lite gynnsammare när vi ställde ut Grant och Dea i Hässleholm. En solig och trevlig dag med cockervänner. Grant började med att få Excellent i kvalitet i öppen klass och blev sedan placerad 4:a i konkurrensen. Dea gjorde oss än en gång stolta genom att få Excellent i kvalitet, 2:a i konkurrensen med CK och sedan 4:a i Btkl. Värt att nämna är att hon blev slagen av mamma Cleo, som placerade sig 3:a. Foton från utställningen finns i vanlig ordning inlagda i fotoalbumet.

 

2011-05-14
Brolle 3 år idag
Idag fyller vår älskade Brolle 3 år. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!

 

2011-05-08
Göinge-Broby Brukshundklubbs agilitytävling i Hanaskog
Sanne och Brolle genomförde debuten i agility i helgen. Det skedde med mersmak för oss alla (Brolle, Sanne och publiken = Pålle). Brolle och Sanne skötte sig utmärkt och placerade sig på sjunde plats i hoppklass 1. Inte trodde vi att det var så kul med agility.

 

2011-04-24
Agility
Sanne och Brolle satsar i dagsläget på agility. Vi har varit lite dåliga på att berätta om detta på vår hemsida, men ska försöka bättra oss nu. Full träning pågår för att få ett första test vid en 4-klubbstävling i Hanaskog den 8/5. Några bilder och filmer är inlagda i fotoalbumet. Vi har dessutom lagt in tävlingsprogram under menyn agility.

 

2011-04-09--10
SSRK Västras utställningar i Bohus
Denna helgen har vi bott i husvagn på Kärralunds Camping i Göteborg med sällskap av Pia, Mats och Annika. Under lördagen och söndagen har vi varit i Bohus på SSRK Västras uställningar och ställde våra förhoppningar till Grant och Dea. För Deas del började lördagen alldeles utmärkt. Hon vann juniorklassen med Ck och placerade sig sedan 4:a i Btkl. På söndagen fick hon Excellent i kvalitet med en helt underbar kritik men blev ändå oplacerad i konkurrensen. Grant var inte på sitt vanliga humör denna helgen utan fick Very good i kvalitet båda dagarna. Vill ni se några foton kan ni i vanlig ordning besöka vårt fotoalbum.

 

2011-03-19
Sydskånska Kennelklubbens internationella utställning i Malmö
Ännu en tidig uppstigning. Klockan ringde klockan 04.30 för någon och 05.00 för en annan. Utställningen denna gången var i Malmö. Grant och Dea skötte sig till belåtenhet igen. Båda fick Excellent i kvalitet, men blev sedan oplacerade i konkurrensen. Något som inte sköttes till belåtenhet var däremot uppvärmningen av utställningstälten. Lovar man att det skall vara uppvärmt skall man inte behöva frysa , som de flesta troligen gjorde. Några foton som vanligt i fotoalbumet.

 

2011-03-12
Nordskånska Kennelklubbens ringträning
Nordskånska Kennelklubben anordnade en alltid lika trevlig och givande ringträning idag. Vi åkte dit med Jessi och Dea.

 

2011-03-06
SSRK Smålands officiella utställning i Moheda
Idag på morgonen undrade man vad man egentligen håller på med. Uppstigning kl 05.00 för nästan två timmars bilfärd till utställningen i Moheda. Svaret på morgonens fråga blev en lyckad utställningsdag. Vi ställde Grant och Dea och båda gjorde utmärkta insatser. Båda fick Excellent i kvalitet och blev placerade fyra med Ck i konkurrensen. I Bhkl respektive Btkl blev de sedan oplacerade. Några bilder finns inlagda i fotoalbumet.

 

2011-03-01
Dea 1 år idag
Idag fyller vår älskade Dea 1 år. Tänk vad tiden går. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!!

 

2011-02-26
Brightwood's hundar hade en lyckad utställningsdag i Hässleholm
Idag har vi varit på valputställning i Hässleholm. Dea ställdes tillsammans med syskonen Holly och Felix. Felix placerade sig trea med HP i sin klass. Dea fick fightas med sin syster Holly. Holly drog längsta strået och blev 1:a med HP, BIR och BIG3:a. Dea fick nöja sig med att bli 2:a med HP och en underbar kritik. Några bilder från utställningen är inlagda i fotoalbumet.

Grattis Ingrid och Cleo
Ingrid Olsson har varit i Fredericia i Danmark och ställt ut Deas mamma Cleo. Cleo tog här sitt första danska cert. Många grattis från familjen Angsmo och dottern Dea.

 

2011-01-08 och 2011-01-09
Västra Kennelklubbens internationella utställning MyDog i Göteborg
För första gången har vi ställt ut våra hundar på MyDog i Göteborg. Det var trevligt att träffa alla Cockervänner runt ringen. Utställningresultaten är vi inte nöjda med utan de får läggas till handlingarna.

 

2011-01-02
Jessi 2 år idag
Idag fyller vår älskade Jessi 2 år. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!!