Nyheter 2012

2012-12-18
Ultraljud
Idag har vi varit med Dea på Veterinärmottagningen i Näsum. Ni kan läsa mer under Avel/Valpar.

Stolta blivande föräldrar Brightwood's Sheeer Bliss "Dea" och SE U(U)CH A`Special One Well Done "Alb

2012-12-16

Stockholm Hundmässa "Stora Stockholm"
Nu har Sanne debuterat som ringsekreterare i stora sammanhang. Idag har hon varit ringsekreterare på "Stora Stockholm" och skött sig alldeles utmärkt. Vi är stolta över henne. Bra jobbat Sanne!

Sannes passerkort till "Stora Stockholm"

2012-11-19
Äntligen
Brightwood's Sheer Bliss (Dea) och A'Special One Well Done (Albin) träffades igår och allting gick bra. Dea är nu parad, och vi väntar med spänning på resultatet. Om allt har gått bra får Dea valpar i slutet på januari 2013. Löpande information kommer att finnas under rubriken Avel/Valpar.

 

2012-11-10
Officiell utställning i Åstorp
Utställningen i Åstorp blev liksom Växjöutställningen upp och ner. Grant fortsatte på den inslagna vägen och fick Very good även denna gången. Dea däremot fick Excellent med Ck och en tredjeplats i konkurrensen (13 tikar). I Btkl blev det sedan ingen placering. Nu tar vi paus från utställningarna ett tag och ägnar oss åt andra kennelgöromål. Några bilder finns som vanligt i fotoalbumet.

 

2012-11-02
Internationell utställning i Växjö
Växjöutställningen blev upp och ner, som den brukar bli. Med en mänsklig starttid i ringen kl 11.00 fick man ju nästan sovmorgon. Grant föll inte domaren i smaken utan fick endast Very good, medan Dea förbättrade sitt resultat från Mjölby och fick Excellent utan placering. Kritiken var alldeles utmärkt. Några bilder finns som vanligt i fotoalbumet.

 

2012-10-27
Officiell utställning i Mjölby
Nu har Kennel Angsmo's gjort årets ridhusdebut. Den blev väl inte riktigt vad vi hade väntat oss. Vi hade anmält Dea och Grant, men tyvärr fick Grant stanna hemma med talgkörtelinflammation i ögonvrån. Deas insats är vi inte nöjda med. Hon fick Very good, men med en bra kritik, som avslutades med "Rör sig lite forcerat för dagen, vilket stör harmonin i rörelserna - trots det många kvaliteter". Fredagskvällen var däremot mycket trevlig tillsammans med Susanna och Lars på Sjögestad Motell. Tack för en trevlig kväll. Några bilder finns som vanligt i fotoalbumet.

 

2012-08-13
Ögonlysning och parning
Idag har vi ögonlyst Dea, och resultatet var utan anmärkning. Detta innbär att vi nu har fått klartecken att kunna para Dea vid nästa löp i höst. Mer om detta kommer att uppdateras under rubriken Avel/Parning.

 

2012-08-05
Inofficiell utställning i Bjuv
Denna söndagen ställde vi ut Dea på den alltid lika trevliga utställningen anordnad av Cocker Sydväst. Dea fick verkligen "ligga i". Först var det öppen klass, där hon fick Excellent och placerade sig sedan 3:a med HP i konkurrensen. I Btkl blev det sedan inte någon placering. Hon fick en fin kritik av domare Helle Dan, som vi är nöjda med. Tillsammans med pappa Wolfie (Count On Me Gio Sammy), syrran Holly och en halvsyster från Kennel Cockerright i Danmark vann de avelsklassen. Dagen avslutades med uppfödarklass, där Kennel Brightwood's representerades av syskonen Dea, Holly och Felix. Alla placerade med HP i öppen klass. Tyvärr blev det här ingen vinst. Efter en trevlig samvaro med både danska och svenska vänner styrde vi nöjda kosan till Kristianstad. Bilder finns som vanligt inlagda i fotoalbumet.

 

2012-07-28
Internationell utställning i Ransäter
Denna gången styrde vi kosan med husvagnen mot Ransäter i Värmland. På resan gjorde vi en mellanlandning och övernattade hos Therese och Johan. Tack för er gästfrihet. Väl i Ransäter ställde vi upp husvagnen på Storängens Camping alldeles intill Klarälven. Några bilder från campingen finns inlagda i fotoalbumet/familjen. Utställningen på lördagen blev lyckad. Dea fick Excellent och placerade sig 4:a i konkurrensen med Ck. I Btkl blev hon sedan oplacerad. Grant fick också Excellent och vann öppen klass med Ck. Tyvärr blev han sedan oplacerad i Bhkl. En lyckad utställningsdag, som saknade den där lilla extra knorren. I fotoalbumet finns bilder från utställningen. Dagen efter gick färden vidare till Lysekil och Siviks Camping. Några bilder härifrån finns inlagda i fotoalbumet/familjen. Efter några kyliga dagar i Lysekil åkte vi hem efter vår lilla minisemester.

 

2012-07-06--07
Internationell och nationell utställning i Tvååker
Ewa och Pålle har varit i Tvååker och upplevt två varierande utställningsdagar. Det brukar faktiskt vara så i Tvååker. Vi åkte upp med husvagn till Björkängs Camping på torsdagen. På fredagens internationella utställning ställde vi endast Dea som bedömdes av Elaine Thomas. Dea fick Very good med endast tre korta meningar i kritiken. Märklig "kritik" kan man tycka. På den nationella utställningen dag 2 ställde vi både Grant och Dea. Vi hade ingen lycka med Elaine Thomas idag heller. Grant fick endast Very good, men för Dea gick det bättre. Hon bedömdes av Jan Herngren och vann öppen klass med Ck. I Btkl blev hon sedan inte placerad. Det går upp och ner i utställningsvärlden. Tack alla goda vänner för två trevliga dagar runt utställningsringen. I fotoalbumet har vi lagt in bilder från utställningen.

 

2012-06-17
SSRK Smålands officiella utställning i Gränna
På lördagen åkte vi upp med Dea och Grant till Jönköping för övernattning på Ibis hotell. Bra standard med fin frukost men kompakt boende. Natten till söndagen regnade det och åskade rejält, men söndagens utställning klarade sig från regn. Både Dea och Grant fick Excellent och i konkurrensen blev Grant oplacerad medan Dea blev 4:a. Resultat som vi är ganska nöjda med. Foton från utställningen finns inlagda i fotoalbumet.

 

2012-06-17
Grant 4 år idag
Idag fyller vår älskade Grant 4 år. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!

 

2012-06-08
Glädjande besked från SKK
Idag fick vi beskedet från SKK, som vi gått och hoppats på. Deas resultat från hennes höftledsröntgen blev HD grad A.

 

2012-05-26--27
SSRK Södras officiella utställning i Hasslarp
På den mysiga och välarrangerade utställningen i Hasslarp ställde vi Grant och Dea i öppen klass. Lördagens resultat var både vin och vatten. Grant placerade sig 3:a i konkurrensen med Ck medan Dea endast fick Very Good. Hennes rörelser blev inte godkända. Söndagen slutade med att Grant ännu en gång placerade sig 3:a i konkurrensen, men han fick inget Ck. Dea skärpte till sig och placerade sig 4:a i konkurrensen visad av Lars från Kennel A Special One. Tack för hjälpen Lars. Foton från utställningen finns i vanlig ordning i fotoalbumet.

 

2012-05-22
Vår älskade Jessi
Idag har vår älskade Jessi lämnat oss i stor sorg och saknad. Hon mådde inte bra under sin alltför korta tid här på jorden. Vi hoppas att hon har fått frid och hittat sin lycka i hundhimlen. Jessi vi saknar dig jättemycket.

 

2012-05-20
Ringsekreterare
Idag har Sanne genomfört sin sista aspiranttjänstgöring som ringsekreterare i Hässleholm. Hon blev godkänd och kan nu titulera sig ringsekreterare. Familjen är så stolta över henne. Tusen grattis från mamma och pappa!!!

 

2012-05-19
Nordskånska Kennelklubbens nationella utställning i Hässleholm
På den alltid välarrangerade utställningen i Hässleholm ställde vi Grant i öppen klass. Han fick Excellent med en mycket bra kritik. Trots denna blev han sedan oplacerad i konkurrensen. Vi är nöjda med hans insats. Det var en trevlig utställning i gott sällskap med Susanna, Larts, Linnea och Effi från Kennel A Special One. Några foton finns i fotoalbumet.

 

2012-05-14
Brolle 4 år idag
Idag fyller vår älskade Brolle 4 år. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!

 

2012-05-04--09
Minisemseter med utställning på Gotland
Den 3/5 begav vi (Ewa, Pålle, Grant och Dea) oss till Oskarshamn med husvagn för att ta kvällsbåten till Visby. Väl på Gotland ställde vi upp husvagnen på en alldeles utmärkt camping. Där bodde vi under hela vistelsen på Gotland. Efter lite finslipning på hundarna på fredagen var det dags för utställning på lördagen. Vi är nöjda med resultaten, då både Grant och Dea placerade sig 3:a i respektive konkurrens. Dessutom fick Dea ett CK. På Söndagen var det dags för andra dagens utställning. Här visade sig Grant var jämnheten själv och placerade sig 3:a igen i konkurrensen. Dea avslutade däremot utställningsvistelsen på Gotland med ett Very Good. Efter utställningarna kopplade vi av med lite utflykter till bl. a. Fårö och Visby. En underbar minisemester med mersmak. Foton är i vanlig ordning inlagda i fotoalbumet.

 

2012-04-24
Webbfråga
Resultatet av vår Webbfråga "Vad tycker du om vår nya hemsida?" blev att 93,3% svarade mycket bra och 6,7% svarade dålig. Kul att så många tycker den är bra. Tack alla som har röstat.,

 

2012-04-23
Milla 6 år idag
Idag fyller vår älskade Milla 6 år. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!

 

2012-04-14--15
SSRK Västras officiella utställning i Sätila
Redan på fredagen tog vi husvagnen och åkte till Hindås Camping. En liten mysig camping intill en sjö. Här bodde vi tillsammans med Pia och Mats från Kennel Emba's samt Susanna, Lars, Linnea och Oliver från Kennel A Special One. Mycket trevligt. Uställningsdagarna bjöd på ömsom vin och ömsom vatten. På lördagen fick Grant Excellent och blev sedan oplacerad medan Dea fick Very Good. Dagen efter fick Grant Very Good och Dea fick Excellent och blev sedan placerad 2:a med CK i öppen klass. Det var en bra avslutning på utställningsdagarna. Fotoalbumet är uppdaterat.

 

2012-03-18
Sydskånska Kennelklubbens internationella utställning i Malmö
Denna helgen har varit fullspäckad av hundaktiviteter. Sanne har varit ringsekreterarelev både lördag och söndag. Detta skötte hon med den äran och fick godkänt och beröm båda dagarna. Bra jobbat Sanne!!
När det gäller utställningen för våra hundar, så var det Grant och Dea, som visade sig i ringen. Grant skötte sig utmärkt och blev placerad 4:a i öppen klass. Dea hade det tyvärr tuffare och ville inte springa i ringen. Det slutade med ett Very Good, och dagen var slut för henne. Som vanligt finns lite bilder i fotoalbumet.

 

2012-03-01
Dea 2 år idag
Idag fyller vår älskade Dea 2 år. Börjar bli stora damen. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!!

 

2012-02-01
Grant har lämnat spermaprov
Idag har Grant varit hos veterinären och lämnat spermaprov. Det blev ju inga valpar vid hans parning. Till vår glädje fick vi ett intyg, som talar om, att hans sperma är av "Mycket bra kvalitet".

 

2012-01-15
Ringsekreterarutbildning
Sanne har bestämt sig för att bli ringsekreterare och har därför gått SKK:s ringsekreterarutbildning i Nordskånska KK:s regi. Idag skulle det avgöras hur hon hade klarat utbildningen. Kl 13.00 var det dags för prov. Sanne klarade det galant och fick ett fint diplom. Grattis Sanne från hela familjen!!! Nu väntar tjänstgöring som elev och aspirant.

 

2012-01-10
Jessi är friskförklarad
Idag har Jessi varit på återbesök hos veterinären. Jessi har, som vi tidigare har berättat, haft tonsillit och på grund av detta även fått en hjärtmuskelinflammation. Efter operationen den 7 september 2010 hos Din Veterinär i Helsingborg, har hon varit på några efterkontroller. Återhämtningen har gått bra och EKG idag var bra. Vi är så glada för Jessis skull. Vi vill ännu en gång tacka Torkel med personal hos Din Veterinär för all hjälp och bistånd under Jessis sjukdom.

 

2012-01-02
Jessi 3 år idag
Idag fyller vår älskade Jessi 3 år. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!!